page.php

Renen kasvihuone Maxi 7m2

Kasvihuoneita on saatavilla hyvin erikokoisia, jotta jokainen voi löytää juuri itselleen sopivan. Kenties on olemassa kasvihuoneen perustus, joka pitää ottaa huomioon; toisinaan on tarvis sovitella apurakennuksen yhteyteen juuri oikeankokoinen kasvihuone, tai sitten haluaa yksinkertaisesti jotain pientä ja romanttista omaan kaupunkilaispihaan. Renellä olivat huvimaja ja kiveys jo valmiina, kun hän alkoi etsiä itselleen sopivankokoista kasvihuonemallia.

Kasvihuoneen seinän läpi näkyvät talon isännän valmistetut kasvatuslaatikot. Taustalla on grillauskatos, missä tuoreet kasvihuonetuotteet lihan kanssa heti kokkaukseen käytetään.

Renen kasvihuone Maxi 7m2 -malli on valikoimassamme yksi pienemmistä, mutta korkeiden (1,81 m) sivuseinien ansiosta on siellä melko paljon hyötytilaa.

Koska seinät ovat korkeat, voi sisällä käyttää hyödyksi koko tilan. Taimet voi istuttaa suoraan maahan, mutta kaikkia kasveja voi kasvattaa myös konteissa, kuten viime vuosina on tullut muotiin. Kun valintana on kivilattiainen kasvihuone, on kasvien kasvatus kontissa tai laatikossa erittäin puhdas ja kätevä vaihtoehto. Nuoret taimet ja istukkaat voi sijoittaa seinähyllyille, mukavalle lantionkorkeudelle. Näin ei tarvitse kumartua liikaa.

Kuten kuvassa kasvihuoneen seinän läpi näkyy, on perheenisä itse valmistanut puusta kauniit metallikehyksiset kasvatuslaatikot tomaateille. Laatikkojen mitat on noin 30×100 cm ja korkeus jalkoineen n. 30 cm. Sisäpuolelta on laatikot vuorattu maanpeittokankaalla, joka pitää mullan kurissa mutta päästää ylimääräisen kosteuden pois.

Rene sanoi, että tulevana keväänä pannaan erilaiset tomaattien ja paprikojen gourmet-lajit itämään jo aikaisin. Jos on itse kokeillut ja päässyt jo makuun, niin tietää, että makuominaisuuksiltaan parhaita tomaattilajikkeita saa vain niitä itse siemenistä kasvattamalla. Lajikevalikoima on sangen laaja, ole vain itse uuttera ja pane siemenet ajoissa multaan.

Toivotamme Renen perheelle jaksamista ja odotamme kiinnostuneina kevättä!

Lue lisää “Kasvihuoneen mallit” ja “Kasvihuoneen asennus

Pieni kasvihuone sopii hyvin kaupunkilaispihaan