page.php

Ruokakakut linnuille

Ruokakakut linnuille

Ruokakakut ovat lintujen suosikkeja ympäri vuoden, koska niihin sisältyy ainesosia joiden energiapitoisuus on korkea.

Ruokakakkujen kantakäyttäjät ovat esimerkiksi erilaiset tikat, kiipijät, kottaraiset ja kaikki tiaiset. Luonnollisesti haluaisivat myös varikset ja harakat maistaa niitä – jos he vain pystyisivät niitä korin läpi napsimaan.

Eri vuodenaikoina käyttämiseksi on tarjolla erilaisia seoksia sisältävät ruokakakut. Erilaisia seoksia on saatavilla myös eri lintulajien maun mukaan. Siksi suosittelemme, että lintulaudalle laitetaan saman tien erilaisia ruokakakkuja, jotta jokainen lintu voisi valita tarpeensa mukaan.

Jokainen ruokakakku on prässätty sopivankokoiseksi syöttölaitteessa käyttöä varten. Tarjolla on syöttäjiä yhdelle, kahdelle ja kolmelle ruokakakulle. Kolmipaikkainen syöttölaite on mukavampi isoimmille linnuille (esim. tikat), koska lintu voi nojata pyrstöönsä.

Ruokakakkujen käyttö on hyvin tehokas ja säästäväinen tapa ruokkia lintuja, koska korkean energiapitoisuuden ansiosta vastaa yksi ruokakakku useita kiloja tavallista ruokaa.

Linnunpöntöt ALE

Pesäpönttöjen asentaminen on yksi yksinkertaisimmista tavoista auttaa lintuja ja lepakoita. Schweglerin profi pesapöntöt kestävät yli 25 vuotta luonossa.